Upshift – Україна

Відбулась прес-конференція проекту «Gvalt» від команди «Вахтери»

Проект «Gvalt» був реалізований за підтримки Upshift Україна, що є частиною глобальної інноваційної програми ЮНІСЕФ «UPSHIFT». В прес-центрі «Накипіло» 28 листопада відбулась конференція, де була розкрита суть та цілі проекту. У обговоренні прийняли участь: Катерина Шутальова, психологиня проекту «Gvalt» Олена Калашникова, тренерка плейбек-театру «Вахтери» Марина Ладиженська, керівниця проекту «UPSHIFT Україна» в Харкові, керівниця проектів та […]

Проект «Gvalt» був реалізований за підтримки Upshift Україна, що є частиною глобальної інноваційної програми ЮНІСЕФ «UPSHIFT».

В прес-центрі «Накипіло» 28 листопада відбулась конференція, де була розкрита суть та цілі проекту. У обговоренні прийняли участь:

Катерина Шутальова, психологиня проекту «Gvalt»

Олена Калашникова, тренерка плейбек-театру «Вахтери»

Марина Ладиженська, керівниця проекту «UPSHIFT Україна» в Харкові, керівниця проектів та програм ГО Фонд “Професійний розвиток Харкова.”

Суть проекту«Gvalt» від плейбек-театру«Вахтери» полягає в тому, щоб позбавитися страху та сорому при обговорюванні теми насильства. Люди не повинні замовчувати, якщо вони опинилися в ситуації, де їх пригнічують. За допомогою соціального театру імпровізації, де актори грають історії глядачів, усі бажаючі можуть відчути підтримку, якої їм не вистачає.

Плейбек-театр «Вахтери» існує понад два роки. Та щоб підготуватися до цього проекту, актори – в додаток до профільної освіти – пройшли тренінги та семінари, що пов’язані зі специфікою плейбек-театру та темою насильства.  

Ми відчуваємо гордість за проект, соціальна користь якого на сьогодні продовжує залишатися актуальною. 
Бажаємо творчих успіхів плейбек-театру «Вахтери» та сподіваємося, що про «Gvalt» стане популярним.