Upshift – Україна

Завершився тренінг для майбутніх менторів Донецької області

Cьогодні ми провели UPSHIFT для наших майбутніх менторів з Донецької області. Вже відомі нам мозковий штурм, будування дерева проблем та інші етапи роботи. В процесі спостерігання за роботою команд, в нас виникло питання як відрізняється робота з підлітками та дорослими. Олена Галіцина, менторка проекту UPSHIFT Україна: – Дорослі, як і діти, залучені в процес, однаково […]

Cьогодні ми провели UPSHIFT для наших майбутніх менторів з Донецької області. Вже відомі нам мозковий штурм, будування дерева проблем та інші етапи роботи. В процесі спостерігання за роботою команд, в нас виникло питання як відрізняється робота з підлітками та дорослими.

Олена Галіцина, менторка проекту UPSHIFT Україна:

– Дорослі, як і діти, залучені в процес, однаково сперечаються, творчо підходять до розробки макету. Якщо казати про відмінності, з дітьми трошки складніше в плані організованості і взаєморозуміння, дорослі ж з повагою ставляться до чужого досвіду.

Олександр Карташов, ментор проекту UPSHIFT Україна:

Великої різниці немає, йдемо по тому ж ментальному кругу. Але дорослі вже мають свій досвід проектного менеджменту, тому іноді треба руйнувати внутрішні бар’єри задля досягнення поставленої цілі.

Після завершення практичної частини, де команди демонструють свої здобутки, майбутні ментори зауважили, що ці два дні тренінгу видались дуже насиченими та корисними.

Дмитро Сусідко, учасник тренінгу для тренерів UPSHIFT Україна:

– Це перший досвід в участі в соціальних проектах. За освітою і за родом діяльності я геолог, і для мене структура створення проекту була новою. Тепер я розумію як працювати над втіленням свого задуму і готовий ділитися цим досвідом з молоддю.

По завершенню тренінгу організатори подякували усім учасникам за плідну роботу та відкритість до нових освітніх практик. Це були дні невтомної праці, які являють собою основу, на якій будуть будуватися усі майбутні досягнення.

Марина Ладиженьська, керівниця проекту UPSHIFT Україна:

– Методологія UPSHIFT дає змогу дорослим відкинути умовності та подивитися на речі більш відкритим поглядом. Ми розуміємо наскільки важко зануритися у філософію проекту за два дні, але ми бачимо готовність учасників тренінгу рухатися разом із молоддю в одному напрямку.

Залишається лише додати, що вже зовсім скоро будуть відомі дати старту проекту у Донецькій та Луганській областях, тому слідкуйте за нашими новинами. 🙂