Upshift – Україна

Завершилась VI хвиля UPSHIFT у Харкові

3 березня визначили п’ятірку проектів, що отримають фінансування в рамках глобальної інноваційної програми UPSHIFT Україна. Гранти були присуджені проекту по розробці антикорупційної гри, команді з проектом інформування населення про користь вакцинації, інклюзивній команді з ціллю працевлаштування людей з інвалідністю, проекту по організації дитячого куточку в університеті, а також команді з ціллю впровадження фінансової грамотності серед […]

3 березня визначили п’ятірку проектів, що отримають фінансування в рамках глобальної інноваційної програми UPSHIFT Україна. Гранти були присуджені проекту по розробці антикорупційної гри, команді з проектом інформування населення про користь вакцинації, інклюзивній команді з ціллю працевлаштування людей з інвалідністю, проекту по організації дитячого куточку в університеті, а також команді з ціллю впровадження фінансової грамотності серед населення. На реалізацію кожного з них Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Європейський Союз (ЄС) надає фінансову підтримку розміром 80 тис. гривень.

Тетяна Сахарук, Голова Правління Глобального договору ООН в Україні:

– Мені дуже подобалося спостерігати за командами, дивитися як учасники приходять до тих чи інших висновків у процесі обговорення. Вони дуже різні, але видно, що кожен з них намагався знайти рішення для реалізації проекту. Я впевнена, що всі вони вже переможці, тому що потрапили в цю програму і впевнена, що за такую чудовою молоддю майбутнє.

Ірина Фоменко, голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова»:

–  Я вражена глибиною та різноманітністю проблем, що турбує молодих людей нашого міста. Вони справді здатні реалізувати багато корисних ініціатив. Наша команда вдячна місцевій владі за підтримку шостої хвилі, та ми очікуємо, що харківський бізнес більш активно долучиться до молодіжних ініціатив – поділиться досвідом, знаннями або надасть будь-яку іншу підтримку.

Проект UPSHIFT Україна реалізовується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» в рамках програми підтримки молоді на сході України від ЮНІСЕФ та ЄС. Він спрямований на формування підприємницьких навичок у підлітків та молоді як агентів соціальних змін, а також надання можливостей для реалізації власних ініціатив із соціального підприємництва. Шосту хвилю підтримано Департаментом у справах сім`ї, молоді та спорту Харківської міської ради. 

В неділю відбулася заключна у цьому навчальному році хвиля проекту. За час роботи UPSHIFT Україна фінансування на реалізацію своїх ідей із соціального підприємництва отримало 30 команд. Загальна сума грантів приблизно 1,5 мільйона гривень.