Upshift – Україна

Відбувся Форум на тему сексуальної освіти “Секс і діти”

15 грудня у Харкові пройшов Форум на тему сексуальної освіти «Секс і діти» – захід у рамках проекту “Sexual Health Education”, що реалізується за підтримки UPSHIFT Україна. Форум зібрав експертів та експерток у сфері психології та освіти, а також громадських активістів, які розглянули проблему відсутності сексуальної освіти в школах у різних аспектах. До бесіди приєдналися: […]

15 грудня у Харкові пройшов Форум на тему сексуальної освіти «Секс і діти» – захід у рамках проекту “Sexual Health Education”, що реалізується за підтримки UPSHIFT Україна.

Форум зібрав експертів та експерток у сфері психології та освіти, а також громадських активістів, які розглянули проблему відсутності сексуальної освіти в школах у різних аспектах.

До бесіди приєдналися: доктор психологічних наук Максим Жидко представник фонду Олени Пінчук Павло Пімінов, секс-педагог Юлія Ярмоленко, представник U-Report Денис Антончик, журналістка Дарина Мізіна та гості заходу.

В ході обговорення учасники форуму погодилися зтим, що відсутність сексуальної освіти серед підлітків призводить до багатьох проблем не тільки у особистому житті, але так чи інакше впливає на інші сфери життя будь-якої людини. 

Якісна сексуальна освіта – обов’язкова умова для формування психологічно здорового суспільства. Тому організатори форуму планують проводити ряд заходів, що будуть направлені на розкриття цієї теми серед підлітків. Для цього вони пройшли спеціальні тренінги у експертів.

Юлія Ярмоленко зазначила, що така практика вже існує в деяких розвинених європейських країнах – зокрема в  Данії, тому цей проект може стати успішним і серед молоді Харкова.

Нагадаємо, що “Sexual Health Education” – проект студентів з Української академії лідерства, що отримали грант у другій хвилі UPSHIFT Україна. Ментор команди – Олександр Карташов.