Upshift – Україна

Відкрито набір на хвилю UPSHIFT для випускників

В останні декілька місяців через війну в Україні виникла гостра потреба у швидких та ефективних рішеннях у низці гуманітарних питань. Впевнені, що саме молодь має класні ідеї, що здатні допомогти! Щоб підтримати гуманітарні ініціативи молоді та проєкти, які будуть корисними громадам, UPSHIFT відкриває набір на нову хвилю для випускників програми. 1. Для кого ця хвиля […]

В останні декілька місяців через війну в Україні виникла гостра потреба у швидких та ефективних рішеннях у низці гуманітарних питань. Впевнені, що саме молодь має класні ідеї, що здатні допомогти! Щоб підтримати гуманітарні ініціативи молоді та проєкти, які будуть корисними громадам, UPSHIFT відкриває набір на нову хвилю для випускників програми.

1. Для кого ця хвиля UPSHIFT?

Для випускників проєкту, тобто апшифтерів із досвідом 🙂 При цьому не важливо, чи вони отримували раніше фінансування своїх ініціатив.

2. Які ініціативи будуть підтримані?

Ті, що пов’язані із нагальними гуманітарними потребами громад та наданням усебічної допомоги у регіонах, що найбільше страждають від бойових дій. Наприклад, освітні можливості для дітей, які не мають змоги навчатись, допомога переселенцям, малозабепеченим родинам тощо. Основний акцент проєктів – на вирішенні найактуальніших питань, що виникли із початком війни.

3. Яке буде фінансування проєктів та скільки команд зможуть його отримати?

У цій хвилі UPSHIFT усі команди учасників зможуть отримати фінансування (за умови, якщо журі визначить важливість, перспективу та позитивний вплив запропонованої ідеї). В середньому сума – 75 000 грн на кожну команду.

4. Формат проєкту онлайн чи офлайн?

Ця хвиля UPSHIFT відбуватиметься онлайн. Крім того, після запуску всіх проєктів планується проведення Demo Day – заходу, де апшифтери з усієї України зможуть зустрітись та обмінятись думками. Такий захід буде організовано, коли ситуація це дозволятиме.

5. Чи можна формувати команди у попередньому складі?

Так, повернення команд-випускників вітається 🙂 Також підтримується робота менторів зі своїми командами із минулих сезонів. Якщо ви не зможете зібрати свою команду, ви можете створити нову.

6. Як проходитиме хвиля?

Планується провести:

  • Онлайн зустріч учасників нової хвилі випускників UPSHIFT (дату буде повідомлено).
  • Презентацію проєктів (пітчинг) та оголошення про отримання фінансування – через тиждень після першої зустрічі.
  • Demo Day – зустріч апшифтерів після реалізації проєктів

Заходи UPSHIFT відбуватимуться протягом червня 2022 року. Очікується, що всі гуманітарні проєкти будуть впроваджені протягом трьох місяців. Усі процедури спрощені. Також будуть долучені досвідчені ментори, які вже мають досвід роботи з програмою UPSHIFT

7. Кому можна допомагати у проєктах UPSHIFT?

Проєкти, створені в межах UPSHIFT, повинні мати гуманітарне спрямування та орієнтуватися на допомогу цивільному населенню, яке постраждало внаслідок війни в Україні, зокрема дітям і сім’ям, волонтерам, вчителям та іншим категоріям.

Важливо! Запропоновані проєкти не можуть бути спрямовані на допомогу військовим.

8. Як подати заявку?

Податися для участі у хвилі можна, заповнивши форму для реєстрації до кінця дня 5 червня 2022 року.