Upshift – Україна

В Краматорську з’явиться мобільний додаток “Твоє місто”

Три студенти з Краматорська вирішили створити мобільний додаток. Мета – об’єднати зусилля громадських організацій, бізнесу та волонтерів для того, щоб зробити своє місто кращим. Через додаток Ілля, Данило та Артур хочуть вирішити декілька задач: Унікальність додатку – інтерактивна складова, яка допоможе гуртуватися людям як для вирішення проблем в місті, так і для реалізації проєктів у […]

Три студенти з Краматорська вирішили створити мобільний додаток. Мета – об’єднати зусилля громадських організацій, бізнесу та волонтерів для того, щоб зробити своє місто кращим. Через додаток Ілля, Данило та Артур хочуть вирішити декілька задач:

  • підвищити рівень самоорганізації молоді
  • замотивувати людей не лише брати участь в проєктах, а й створювати їх
  • впроваджувати інновації для розвитку міста
  • створити базу для пошуку нових кадрів
  • сформувати платформу для втілення спільних проєктів
  • зацікавити бізнес-сектор брати участь в громадському житті Краматорська

Унікальність додатку – інтерактивна складова, яка допоможе гуртуватися людям як для вирішення проблем в місті, так і для реалізації проєктів у громадському чи бізнес-секторі.

“В Краматорську діє величезна кількість організацій, ініціатив, відбувається багато подій. Проте вся інформація про них розсіяна на різних ресурсах.

Ми хочемо об’єднати все громадське життя Краматорська в одному місці”, – коментує Артур Семак, учасник проєкту “Твоє місто”.

Мобільний додаток має 14 розділів-вкладок, де можна знайти: актуальні можливості (гранти, стажування, тренінги), календар подій, сервіс для пошуку волонтерів, месенджер, агрегатор новин про всі культурні та суспільно важливі події в Краматорську, чатрум, де люди можуть спілкуватись з різних тем та об’єднуватись в спільноти для розв’язання певних проблем в місті.

Також в застосунку буде діяти система “achievement”. Головна її задача – заохотити людей до активного користування додатком.

Окрім додатка, в рамках проєкту “Твого міста” Ілля, Артур та Данило проводять презентаційні зустрічі з бізнесом та громадськістю, активно ведуть телеграм канал, де збирають новини та інформацію про різні активності в Краматорську.

Автори проєкту “Твоє місто” – фіналісти глобальної інноваційної програми для молоді UPSHIFT Україна, яку реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Фондом “Професійний розвиток Харкова” за підтримки уряду Японії. Два місяці тому команда “Твого міста” за результатами участі в UPSHIFT Україна отримала грант в розмірі 50 тисяч гривень для реалізації свого проєкту.