Upshift – Україна

Завершилась IV хвиля UPSHIFT Україна

З 14 по 16 грудня відбулося навчання та нагородження учасників IV хвилі UPSHIFT Ukraine. Атмосфера заходу була передноворічна та дружня. На цей раз до церемонії приєдналися представники міського управління та Дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україані. Як і завжди фінансування отримало багато цікавих проектів, а саме:  – команда, що розробила проект по вивченню жестової мови (учні […]

З 14 по 16 грудня відбулося навчання та нагородження учасників IV хвилі UPSHIFT Ukraine. Атмосфера заходу була передноворічна та дружня. На цей раз до церемонії приєдналися представники міського управління та Дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україані.

Як і завжди фінансування отримало багато цікавих проектів, а саме: 

– команда, що розробила проект по вивченню жестової мови (учні «Харківської спеціальної школи-інтернату I-III ступенів №6» Харківської обласної ради);

– проект “Антипаніка-хаб” – дії при надзвичайних ситуаціях (студенти різних ВНЗ);

– проект “Еко-скул”, що передбачає сортування сміття (учні Спеціального навчально-виховного комплексу ім. В.Г. Короленка для дітей із вадами зору);

– команда, що запропонувала фестиваль “Анти-стрес” з метою профілактики психологічних та нервових розладів (студенти Української академії лідерства);

– проект розробки спортивних гуртків для дітей із аутизмом (учні різних шкіл).

Загалом захід зібрав 42 учасників у складі 10 команд – учнів та студентів харківських шкіл, закладів професійної та технічної освіти, а також вищих навчальних закладів,– які представили свої плани проектів із соціального підприємництва.

До церемонії нагородження переможців долучився Заступник міського голови з питань сім’ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко. Він підтримав учасників та нагадав про важливість їх роботи:

«Ваші ідеї, проекти, починання дуже важливі для міста Харкова. Наша мета – наблизити вас до втілення ваших ідей у життя, щоб Харків ставав краще. Але, звичайно ж, нічого не буде без ваших зусиль і вашого об’єднання. Тому найголовніше, щоб ви продовжували мріяти і працювати над собою.»

«Нам приємно бачити стільки соціально-корисних проектів, які створює молодь у Харкові. Важко визначати, хто саме стане переможцем, оскільки кожен представлений проект заслуговує на увагу. Ми готові підтримати учнів та студентів, які прагнуть стати агентами змін у своїх громадах і вирішувати гострі та нагальні питання», ‒ зазначила Заступниця голови Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лора Білл.

Глобальний проект UPSHIFT (АПШИФТ), що у перекладі означає «рух вгору», направлений на розвиток навичок соціального підприємництва серед незахищених категорій підлітків та молоді. Цей проект Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який присутній у 22 країнах світу, розпочав свою роботу в Україні у серпні цього року завдяки фінансуванню Європейського Союзу. Харків було обрано пілотним регіоном для здійснення програми завдяки наявності великої кількості університетів та соціально активної молоді.

«Нашу команду приємно вразила активність харківської молоді та важливість ідей, з якими вони приходять у проект. Молоді люди занепокоєні станом екології у нашому місті, хочуть покращити життя людей з інвалідністю, бажають організувати простори для корисного та безпечного дозвілля, де немає місця шкідливим звичкам. І це лише декілька прикладів тем, які вирішуються завдяки участі в програмі UPSHIFT Україна», – розповіла Ірина Фоменко, голова правління ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова».

Зазначимо, що за час роботи програми вже відбулося 4 конкурсні відбори, на які надійшло більше 187 командних заявок молодіжних проектів. За 4 місяці більше 120 учнів та студентів пройшли тренінги з професійного розвитку та отримали допомогу від менторів, а також фінансування на реалізацію своїх ідей на суму понад 1 мільйон гривень.

Програма триває – школяри та учні можуть взяти участь ще у двох хвилях UPSHIFT Україна. Подати заявку можна, заповнивши форму реєстрації для команд bit.ly/UPShiftUA_Apply