Upshift – Україна

Карантин без нудьги: Діана Корницька

«Rimani a casa!» – закликає 18-річна Діана Корницька, що в перекладі з італійської означає «залишайся вдома». Активна та життєрадісна студентка з Маріуполя не звикла сидіти без діла на одному місці. Тому вимушену самоізоляцію вирішила присвятити вивченню італійської.«Ідея вчити італійську мову в мене з’явилася, коли я побачила, що багато хто почав або підтягувати англійську мову, або […]

«Rimani a casa!» – закликає 18-річна Діана Корницька, що в перекладі з італійської означає «залишайся вдома». Активна та життєрадісна студентка з Маріуполя не звикла сидіти без діла на одному місці. Тому вимушену самоізоляцію вирішила присвятити вивченню італійської.«Ідея вчити італійську мову в мене з’явилася, коли я побачила, що багато хто почав або підтягувати англійську мову, або з самого початку вчити. А мені захотілося чогось нового, тому що англійську мову вчать у всіх навчальних закладах, а інших іноземних мов – немає», – розповідає Діана, на робочому столі якої поряд із санітайзером і медичною маскою тепер лежать зошити з італійськими прописами.

Дівчина зізнається, що важко переживає карантин морально, бо хвилюється за своїх старших родичів, які перебувають у віковій групі ризику під час пандемії COVID-19. «Дуже переживаю, щоб з бабусею і дідусем нічого не трапилось! Але я ними дуже сильно пишаюся, тому що вони повністю дотримуються правил карантину», – емоційно говорить Діана.

Щоб позбутися тривоги, дівчина заповнює свій вільний час іноземною мовою, малюванням, ліпленням, шиттям і, головне, щоденним спілкуванням у месенджерах з близькими та друзями. «На карантині у мене з’явилася звичка щодня запитувати у друзів і близьких як у них справи, як пройшов день, як їхній настрій, – розповідає Діана. – Напевно, раніше ми цьому приділяли недостатньо уваги. Звичайно, пандемія – це важкий час, але добре, що ми почали зараз розуміти, яке важливе живе спілкування».