Upshift – Україна

П’ять команд-учасниць UPSHIFT Україна в Сєвєродонецьку отримали фінансування своїх проєктів

В Сєвєродонецьку завершилася перша хвиля інноваційної програми для молоді UPSHIFT Україна. З-поміж десяти команд-учасниць п’ять отримали фінансування. До 5 проєктів, які мають підтримку в рамках UPSHIFT, потрапили: 1. “Будинок Щастя”: майстер-класи з профорієнтації для дітей з дитбудинків. 2. Центр молодіжної активності в м.Тошківка. 3. “Друге життя старим речам”: пошив екосумок. 4. Інноваційний клуб з 3D […]

В Сєвєродонецьку завершилася перша хвиля інноваційної програми для молоді UPSHIFT Україна. З-поміж десяти команд-учасниць п’ять отримали фінансування. До 5 проєктів, які мають підтримку в рамках UPSHIFT, потрапили:

1. “Будинок Щастя”: майстер-класи з профорієнтації для дітей з дитбудинків.

2. Центр молодіжної активності в м.Тошківка.

3. “Друге життя старим речам”: пошив екосумок.

4. Інноваційний клуб з 3D принтингу.

5. Простір для екстрім-культур.

В рамках програми учасники і учасниці пройшли 3-денний навчальний модуль. Під час тренінгу команди активно працювали над власними проєктами та за допомогою спеціально розробленої програми навчання трансформували свої ідеї в повноцінні та працюючі проєкти. Протягом трьох днів учасники й учасниці пройшли курс проектного менеджменту: аналізували обрану проблему, її причини та наслідки; детально розписували хід проєкту, визначали крок за кроком свої дії; працювали над ризиками; визначали цільову аудиторію; розробляли інформаційну кампанію; шукали майбутніх партнерів і спонсорів; будували прототипи проєктів і тестували їх; розраховували бюджет.

Хочемо наголосити: в програмі UPSHIFT Україна немає переможців, бо за ці три дні учасники/учасниці проробили колосальну роботу над своїми проєктами. Деякі з команд змінили концепцію ініціатив, бачення проблеми та напрямок роботи. І ми впевнені, що абсолютно всім учасникам/цям вистачить сил і мотивації працювати далі.

“Проєкт UPSHIFT Україна – це не про гроші, це про вміння та знання. Ті навички, які отримали учасники і учасниці під час тренінгу, – навички проектного менеджменту, роботи в команді, прийняття рішень та ще багато інших – знадобляться не тільки в професійному житті, але й особистому”, – підсумувала Світлана Стукало, керівниця освітніх програм Краматорського регіонального офісу ЮНІСЕФ.

По завершенню навчального модулю учасникам вручили сертифікати про проходження тренінгу. Варто зазначити: багато проєктів, які не отримали фінансової підтримки, є самодостатніми. Тому команди мають всі шанси втілити їх в життя.