Upshift – Україна

Команда UPSHIFT Україна провела хвилю в Києві

У Києві відбувся триденний навчальний тренінг в рамках програми UPSHIFT Україна для молодіжних команд з м. Києва. За результатами тренінгу п’ять команд отримали фінансування своїх соціальних проєктів від ЮНІСЕФ та ING банку на суму близько 60 тис. гривень кожен. Цими проєктами п’ятірка мрійників і мрійниць вже готова змінювати світ та будувати інноваційне, прогресивне суспільство: 1. […]

У Києві відбувся триденний навчальний тренінг в рамках програми UPSHIFT Україна для молодіжних команд з м. Києва. За результатами тренінгу п’ять команд отримали фінансування своїх соціальних проєктів від ЮНІСЕФ та ING банку на суму близько 60 тис. гривень кожен.

Цими проєктами п’ятірка мрійників і мрійниць вже готова змінювати світ та будувати інноваційне, прогресивне суспільство:

1. “Жест: побачити непочуте”: вирішення проблеми комунікації з людьми з порушеннями слуху
2. “YIZH”: створення механізму, який дозволить зменшити кількість харчових відходів
3. “TouchGuide”: розробка девайсу для людей, які не бачать.
4. “SkillUP”: вирішення проблеми самоактуалізації школярів і студентів
5. “Green University”: створення додатку з елементами гейміфікації для зменшення використання паперу.

У програмі UPSHIFT Україна в Києві взяло участь 35 молодих людей, які були об’єднані в 10 команд. Вони пройшли заняття із планування, командної роботи та розвитку підприємницьких навичок. Після закінчення 3-денного навчання команди отримали готові проєкти. П’ять з десяти дістали гранти на реалізацію своїх ідей та  тривалу підтримку від наставників.

UPSHIFT Україна досягла дві ключові точки. По-перше, після 14-ти хвиль відборів на програму для тисяч молодих людей в регіонах ми нарешті провели перший відбір для уразливої молоді в м. Києві. По-друге, всі наставники команд представляють приватний сектор, що має допомогти учасникам програми отримати навички 21 століття, необхідні для сучасного ринку праці“,  – пояснив Ерве Морен, Програмний координатор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

До події долучився Олександр Ярема, заступник Міністра молоді та спорту України: “Те, що я почув від команд дуже позитивне і вражає. Я бажаю командам не зупинятися і стукати в усі двері. Треба доносити інформацію про свої проєкти, шукати спільноти тих людей, які будуть зацікавлені у проєкті. А також треба шукати партнерів серед бізнесу та державних органів“.

Завдяки підтримці з боку Глобального договору ООН у київській хвилі програми UPSHIFT наставники з приватного сектору допомагали командам детально розробити їхні соціальні проєкти та адаптувати їх до ринкових реалій.

Наш проєкт не новий – у нас уже були певні доробки до того, як ми прийшли на UPSHIFT. Але тут нам довелося пережити всі етапи розробки проєкту з самого початку, побачити наші помилки та доопрацювати те, чого нам не вистачало“, – поділилася Лілія, одна з учасниць проекту.