Upshift – Україна

Дівчата з Володимира-Волинського організували проєкт “Школа сучасних професій”

Команда дівчат створила навчальний онлайн проєкт, за допомогою якого можна безкоштовно навчатись сучасних професій: блогінгу, маркетингу, дизайну чи менеджменту проєктів. Онлайн платформа під назвою “Школа сучасних професій”, за задумом її авторок, стане місцем, де кожен може опанувати улюблену справу в комфортних для себе умовах. “Наша ідея проста: через онлайн та соціальні мережі можна працювати, заробляти […]

Команда дівчат створила навчальний онлайн проєкт, за допомогою якого можна безкоштовно навчатись сучасних професій: блогінгу, маркетингу, дизайну чи менеджменту проєктів. Онлайн платформа під назвою “Школа сучасних професій”, за задумом її авторок, стане місцем, де кожен може опанувати улюблену справу в комфортних для себе умовах.

Наша ідея проста: через онлайн та соціальні мережі можна працювати, заробляти та навіть будувати кар’єру. Ми хочемо вчити цього людей. Карантин як ніщо інше показав важливість та необхідність онлайн професій: як для людей, так і для бізнесу. Ті, хто давно зрозумів це, вже на початку карантину були у виграші. Але не всі знайомі з онлайн професіями, з можливостями в соцмережах: як тут можна заробляти та використовувати їх для своєї користі. Тому з’явилась ідея створити такий проєкт”, – пояснює команда “Школи сучасних професій”.

Засновниці Школи — чотири дівчини з Володимира-Волинського — студентки Катя, Даша, Іра та школярка Катя. Вони розповідають, що їхній проєкт створений для всіх, хто хоче дізнатися більше про роботу в онлайні: від студентів, які шукають можливостей заробітку, до бізнесу, що починає презентувати себе на інтернет-просторах.

Більшість нашої команди — студентки. І коли ми створювали ШСП, то думали, як проєкт допоможе таким як ми освоїти сучасну професію та згодом знайти роботу. Тому що зараз, аби працювати онлайн, не потрібно вчитись 5 років та здавати сесії, достатньо пройти подібний онлайн курс за кілька місяців. І це стане початком для того, щоб знайти першу роботу та далі розвиватися

Щоб запустити “Школу сучасних професій” команда дівчат взяла участь в інноваційній програмі для молоді UPSHIFT Online, яку організовує Фонд “Професійний розвиток Харкова” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Під час UPSHIFT дівчата пройшли навчання з проєктного менеджменту й соціальних інновацій та отримали фінансування свого проєкту.

Протягом останніх місяців команда “ШСП” створила два онлайн курси – “Я блогер” та “Я маркетолог”. Кожен з них містить по вісім уроків. На курсі з блогерства можна дізнатися про основи та процес створення блогу, підготовку відео, операторську роботу, монтаж та постпродакшн, просування та монетизацію, аналітику та менеджмент блогу.

Курс з маркетингу передбачає роботу над такими темами, як види та призначення маркетингу, специфіка, компетенції та навички професіонального маркетолога, маркетингові план, дослідження та аналітика, онлайн та офлайн маркетинг, SMM.

На платформі Школи сучасних професій, крім курсів, розміщені тематичні й мотиваційні статті, тести, словник термінів для новачків, корисні посилання та домашні завдання, які допоможуть людині покращити свої знання. Також команда ШСП провела онлайн інтенсиви з блогінгу та маркетингу.

Зараз наша мета — створити два повноцінні курси. І коли матимемо перші успіхи та результати, то будемо розвивати платформу далі, розробляти нові курси, цікаві нашій аудиторії, доповнювати їх новими лекціями та практичними вправами. Тим паче, у нас є потужна підтримка для цього”, – розповідає команда.

Проєктом дівчат зацікавилися місцеві організації — маркетингове агентство “Артіко” та навчальний центр “Creative Studio”. Вони допомагають команді з пошуком експертів, організацією зйомок та монтажем відео.

Працюючи в маркетингу й аналізуючи ситуацію, яка склалась через карантин, наше агентство вирішило підтримати професійну освіту та малий бізнес. На нашу думку, саме ці напрямки потрібно підтримувати, принаймні на регіональному рівні. А проєкт Школи сучасних професій ідеально підходить для того, аби втілити таку мету в життя”, – говорить Роман Томашевський, маркетолог агентства «Артіко».