Upshift – Україна

Молодь Харкова запрошують до участі в інноваційній програмі UPSHIFT

Інноваційна програма для молоді UPSHIFT відкриває набір для молодіжних команд з Харкова. Учасники/ці програми зможуть розробити власні інноваційні рішення, отримати менторську підтримку та залучити фінансування до 50 тис. гривень для втілення своїх ідей. UPSHIFT у Харкові здійснюється за підтримки Харківської міської ради, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та ГО “Фонд “Професійний розвиток Харкова”.  UPSHIFT – це програма, що дозволяє підліткам та молоді пропонувати та втілювати інноваційні рішення для актуальних […]

Інноваційна програма для молоді UPSHIFT відкриває набір для молодіжних команд з Харкова. Учасники/ці програми зможуть розробити власні інноваційні рішення, отримати менторську підтримку та залучити фінансування до 50 тис. гривень для втілення своїх ідей. UPSHIFT у Харкові здійснюється за підтримки Харківської міської ради, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та ГО “Фонд “Професійний розвиток Харкова”. 

UPSHIFT – це програма, що дозволяє підліткам та молоді пропонувати та втілювати інноваційні рішення для актуальних проблем у школі, громаді, місті, тощо на основі підходу Human Centered Design (дизайн, орієнтований на людину). За допомогою досвідченого/ї ментора/ки команди учасників крок за кроком будуть досліджувати вибрану проблему, вивчати цільову аудиторію та тестувати свої ідеї. У результаті команди створять проєктні ідеї та матимуть можливість залучити фінансування на їхнє втілення. 

Подати заявки на UPSHIFT у Харкові можуть молодіжні команди з 3-5 учасників/ць віком від 14 до 21 років. Більше інформації про програму та деталі участі можна знайти за посиланням: https://bit.ly/UPSHIFT-Kharkiv. Набір триває до 23 серпня включно

Попередній досвід проведення UPSHIFT в Харкові показав надзвичайну активність молоді міста та їхню зацікавленість у вирішенні проблем своїх громад. Кілька місяців тому учасниками UPSHIFT стали 10 молодіжних команд, які під час програми не лише змогли розробити спроможні проєкти, а й отримали можливість залучити для них підтримку. Завдяки цьому ми вже бачимо перші досягнення команд, які через власні проєкти приносять користь своїм спільнотам. Їхній успіх говорить про важливість та актуальність цього набору в Харкові”, – зазначила Марина Ладиженська, керівниця програми UPSHIFT. 

Пріоритетними напрямками конкурсного відбору стануть ідеї проєктів, спрямовані на розвиток культури, збереження навколишнього середовища, залучення молоді до активного суспільного та громадського життя. Це можуть бути заявки, які популяризують культурну та архітектурну спадщину, впливають на туристичну привабливість міста, формують еко-свідомий спосіб життя, розвивають креативні індустрії, молодіжний активізм. 

Навесні ми успішно провели першу хвилю програми, результатом якої стали соціально-корисні проєкти, спрямовані на популяризацію здорового способу життя та формування безпечного цифрового середовища. Цього разу ми прагнемо отримати від команд якомога більше ідей, які зосереджені на розв’язанні проблем в сфері культури, екології та молодіжного розвитку. Ми чекаємо на креативні та творчі ідеї від молоді нашого міста, які б пропонували новітні та технологічні рішення” – прокоментувала Аліна Помазан, заступниця директора Департаменту – начальниця управління у справах сім’ї та молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради. 

Молодь має надзвичайний потенціал та може бути потужним двигуном для позитивних змін у громадах. Програма UPSHIFT допомагає залучати молодих людей до визначення та вирішення актуальних проблем. Крім того, всі учасники програми отримують ключові навички 21 століття, які вони зможуть використовувати у своєму подальшому професійному житті”, – зазначила Лілія Любомудрова, координаторка програм ЮНІСЕФ із розвитку молоді. 

Довідкова інформація: 

UPSHIFT – це глобальна програма ЮНІСЕФ, що реалізується у понад 280 країнах світу та поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та фінансову підтримку. Вона надає молоді навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Програма розвиває життєстійкість молодих людей, а їхні громади отримують переваги від рішень, що пропонує молодь. 

ЮНІСЕФ у своїй діяльності відстоює права і добробут кожної дитини. Спільно з партнерами ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов’язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль для охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися. 

ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» – це українська неурядова громадська організація, діяльність якої з 2013 року спрямована на підвищення рівня спроможності та матеріального добробуту громадян України шляхом сприяння працевлаштуванню та самозайнятості.