Upshift – Україна

Молодь Харкова запустить власні соціальні проєкти завдяки програмі UPSHIFT

В Харкові завершилися тренінги інноваційної програми для молоді UPSHIFT, яку втілює ЮНІСЕФ спільно з Фондом “Професійний розвиток Харкова” за підтримки Харківської міської ради та ING Bank. В результаті, п’ять молодіжних команд отримали фінансування та менторську підтримку і протягом наступних трьох місяців будуть втілювати свої проєкти у життя. “Попередній досвід проведення UPSHIFT в Харкові показав залученість та небайдужість молодих […]

В Харкові завершилися тренінги інноваційної програми для молоді UPSHIFT, яку втілює ЮНІСЕФ спільно з Фондом “Професійний розвиток Харкова” за підтримки Харківської міської ради та ING Bank. В результаті, п’ять молодіжних команд отримали фінансування та менторську підтримку і протягом наступних трьох місяців будуть втілювати свої проєкти у життя.

Попередній досвід проведення UPSHIFT в Харкові показав залученість та небайдужість молодих людей до проблем, які вони бачать та відчувають в місті. Ми вражені тими результатами й масштабами, які маємо завдяки реалізації таких молодіжних проєктів. Впевнені, що учасники цієї хвилі UPSHIFT зможуть успішно втілити свої ідеї та принести користь місту й громадам”, – Аліна Шеноголець, начальник відділу у справах молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

У програмі UPSHIFT взяли участь 10 молодіжних команд з Харкова. Протягом трьох днів вони пройшли серію тренінгів, де в супроводі менторів працювали над обраною проблемою: досліджували її, вивчати цільову аудиторію та тестували свої ідеї для вирішення цієї проблеми. За результатами роботи команди отримали проєктні ідеї, готові до реалізації.

Ми бачимо багато молодих людей та підлітків, які прагнуть змін у своїх громадах і мають потенціал, щоб ставати агентами цих змін. Через програму UPSHIFT ЮНІСЕФ підтримує молодь та, з одного боку, надає їй змогу самостійно визначати ті потреби та виклики, що існують у громадах, а з іншого – розвиває навички та дає інструменти для вирішення цих проблем інноваційними шляхами”, – пояснила Лілія Любомудрова, координаторка програм ЮНІСЕФ із розвитку молоді. 

Журі програми обрало 5 проєктів, що отримають фінансову та менторську підтримку. Це проєкти, які вирішують проблеми забруднення повітря, популяризації культури та історії Харкова, сексуального виховання серед підлітків, профорієнтації та працевлаштування молоді, розвитку ромської культури й мови. 

Програма UPSHIFT – це перш за все можливість для наших учасників отримати навички, які вони використовуватимуть в професійному та повсякденному житті. Як в процесі створення проєктних ідей, так і під час їхньої реалізації вони можуть не лише вплинути на соціально значущі проблеми, а також розвинути свої компетенції, отримати нові знання і досвід, знайти цікаві можливості для себе”, – зазначила Марина Ладиженська, менеджерка програми UPSHIFT. 

Довідкова інформація: 

Програма UPSHIFT – це глобальна програма ЮНІСЕФ, що реалізується у понад 40 країнах світу та поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та фінансову підтримку. Вона надає молоді навички 21 століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Програма розвиває життєстійкість молодих людей, а їхні громади отримують переваги від рішень, що пропонує молодь. 

ЮНІСЕФ у своїй діяльності відстоює права і добробут кожної дитини. Спільно з партнерами ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов’язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль для охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися. 

ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» – це українська неурядова громадська організація, діяльність якої з 2013 року спрямована на підвищення рівня спроможності та матеріального добробуту громадян України шляхом сприяння працевлаштуванню та самозайнятості.