Upshift – Україна

Команда UPSHIFT Україна провела п’яту хвилю у Маріуполі

У Маріуполі на початку березня програма UPSHIFT Україна завершила п’яту хвилю. За її результатами п’ять команд отримали фінансування від ЮНІСЕФ та ЄС на втілення своїх проєктів. Це був останній відбір у цьому навчальному році. Він був присвячений темі медіаграмотності. Отримали фінансування команди, які мають на меті створити : У програмі UPSHIFT Україна в Києві взяло […]

У Маріуполі на початку березня програма UPSHIFT Україна завершила п’яту хвилю. За її результатами п’ять команд отримали фінансування від ЮНІСЕФ та ЄС на втілення своїх проєктів. Це був останній відбір у цьому навчальному році. Він був присвячений темі медіаграмотності.

Отримали фінансування команди, які мають на меті створити :

  • центр планування сім’ї та освіти на тему засобів контрацепції;
  • бота з кібербезпеки;
  • інтернет-гру;
  • квест з викриття фейків;
  • настільну гру, яка розповість про користь вакцинації.

У програмі UPSHIFT Україна в Києві взяло участь 40 молодих людей, які були об’єднані в 10 команд. Вони пройшли заняття із планування, командної роботи та розвитку підприємницьких навичок. Після закінчення 3-денного навчання команди отримали готові проєкти. П’ять з десяти отримали фінансування на реалізацію своїх ідей та  підтримку від менторів.

Школярі з проєкту «Анті-фейк» хочуть покращити рівня обізнаності у сфері медіа шляхом створення додатку-сімулятора. Завдяки йому гравці зможуть навчитися відрізняти фейкові новини від реальних. Студенти медичного коледжу планують відкрити центр з планування сім’ї, в якому будуть проводити тренінги та заходи у галузі сексуальної освіти та контрацепції. А їх колеги вирішили створити настільну гру для школярів задля підвищення обізнаності з питань вакцинації

Команда квест-кімнати “Veritas Formula” відкриє простір, в якому будуть проходити інформаційні квести для молоді з різних навчальних закладів. А курсанти юридичного інституту планують створити бота, до якого можна буде звернутися за інформаційною підтримкою. Він буде звязаний із кіберполіцією та і покликаний контролювати злочинні дії в соціальних мережах.

Програма UPSHIFT залучає молодь до процесу прийняття рішень, які впливають на життя у їх громадах. Вона допомагає визначити проблему і дає навички та ресурси, щоб пропонувати ідеї для її вирішення. У програмі беруть участь команди молоді, які проходять тренінги із планування, командної роботи та розвитку підприємницьких навичок, а також отримують гранти на реалізацію своїх ідей та тривалу підтримку від наставників.